Hampaiden jauhepuhdistus

HammasSydämessä tehdään suosittuja hampaiden jauhepuhdistuksia eli soodapuhdistuksia. Jauhepuhdistus poistaa hampaiden pinnoilta värjäymät ja bakteeripeitteet tehokkaasti ja turvallisesti.

Lopputuloksena ovat erityisen puhtaan tuntuiset, sileät ja kirkkaat hampaat. Sopisiko sinulle pelkkä jauhepuhdistus-käsittely, vai tehtäisiinkö käsittely samalla käynnillä hammaskiven poiston yhteydessä?

Sinä päätät, molempi parempi!

Kenelle hampaiden jauhepuhdistus sopii?

Jauhepuhdistus sopii aikuisille ja nuorille, joille hampaiden puhtaus ja terveys ovat tärkeitä.

Hampaiden jauhepuhdistus on suositeltava:

  • jos sinulla on hampaiden värjääntymiä
  • jos sinulla on aloitettu oikomishoito. Jauhepuhdistus puhdistaa bakteeripeitteet (hammasplakin) kojeiden ympäriltä tehokkaasti.
  • jos suunnittelet hampaiden valkaisua. Jauhepuhdistus voi riittää kirkastamaan hampaan pintaa riittävästi.
  • jos hampaasi on valkaistu aikaisemmin. Jauhepuhdistus kirkastaa hampaan väriä.
  • jos sinulla on osaproteesi tai kärsit ientulehduksista. Jauhepuhdistuksen avulla hammasvälit ja raot hammaskaarella saadaan tehokkaasti puhdistettua ja kiillotettua.

Tietoa jauhepuhdistuksesta

Ensimmäiset puhdistusjauheet olivat soodapohjaisia, ja siitä jäi elämään soodapuhdistus-nimi. Nykyään jauheita on olemassa lukuisia, mutta sooda pitää edelleen pintansa sen puhdistavien ja antibakteeristen ominaisuuksiensa takia.

Jauhepuhdistuksessa käytetään usein apuvälinettä, joka auttaa pitämään huulet pois työskentelyalueelta ja helpottaa työskentelyä. Apuvälineen asettamisen jälkeen hampaille suihkutetaan veden ja puhdistusjauheen seosta puhdistuslaitteella.

Lopuksi suu ja hampaat huuhdellaan vedellä ja usein laitetaan fluorilakkaa tai vastaavaa hoitoainetta hampaiden pinnoille. Toimenpide on kivuton, mutta joskus saatat tuntea pientä nipistelyä ienrajan läheisyydessä. Jauheessa saattaa olla mieto maku, esimerkiksi minttu.

Hyvä tietää, kun tulet hampaiden jauhepuhdistukseen

Käsittelyn jälkeen suositellaan olemaan syömättä ja juomatta kaksi tuntia. Vettä voi juoda tänäkin aikana.

Jauhepuhdistus voidaan tehdä myös raskaana olevalle tai imettävälle.

Jos kärsit pahasta astmasta, saattaa olla, että reagoit jauhepuhdistukseen, eikä se ehkä sovi sinulle. Toimenpide voidaan keskeyttää halutessasi milloin tahansa.

Huomio myös, että jauhepuhdistus ei poista hammaskiveä. Jos sinulla on hammaskiveä, tai edellisestä hammaskiven poistosta on yli vuosi, suosittelemme sinulle jauhepuhdistusta hammaskiven poiston yhteydessä parhaimman lopputuloksen saamiseksi.

Jauhepuhdistuksen hinta

HammasSydämessä jauhepuhdistus hammaskiven poiston yhteydessä maksaa 125,00 euroa, 60 minuuttia.

Voimassa olevalla yksityishammaslääkärin lähetteellä hinta on 107,00 euroa (60 minuuttia). Jauhepuhdistus omana käyntinään maksaa 50,00 euroa, ja siihen varataan 30 minuuttia.

Yksityishammaslääkärin lähetteellä hinta on 40,00 euroa (30 min).

VARAA AIKA TÄSTÄ

Location Kauppatie 1, 66400 Laihia Phone 050 415 6096 E-mail info@hammassydan.fi Hours Avoinna: ma 8.00-16.00, ti-ke 12.00-20.00, to 9.00-16.00. Kuukauden viimeinen lauantai: 9.00-15.00.
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close