Hammaskiven poisto

Hammaskiven poistossa kartoitetaan ensin hammaskiven tilanne tunnustelemalla ientaskumittarilla. Sen jälkeen hammaskivi poistetaan hellävaraisesti joko käsi-instrumentein, ultraäänilaitteella tai molemmilla. Tarvittaessa käytämme pintapuudutetta.

Hammaskiven poisto viimeistellään pastapuhdistuksella tai jauhepuhdistuksella, koska ne poistavat pintavärjäymiä ja kiillottavat hampaan pinnan. Suosittelemme sinulle jauhepuhdistusta hammaskiven poiston yhteydessä parhaimman lopputuloksen saamiseksi.

Teemme tarvittaessa myös fluorauksen, sillä se ehkäisee reiänalkuja, vahvistaa hampaita ja vähentää vihlontaa.

Asiakas saa aina ohjeet kotihoitoon. Käynti veloitetaan käytetyn ajan mukaan.

VARAA AIKA TÄSTÄ

Mikä on hammaskivi?

Hammaskivi muodostuu kalkkeutuneesta ja kovettuneesta bakteerimassasta. Toisilla sylki on niin mineraalipitoista, että se kalkkeutuu hampaan pinnalle, eikä sitä saa omin avuin pois.

Miksi hammaskivi pitää poistaa?

Vaikka hammaskivi on kuollutta massaa, sen pinnalla elää bakteereja. Ne ärsyttävät ientä ja hampaan kiinnityssäikeitä siten, että se voi aiheuttaa hampaan löyhtymistä ja jopa irtoamista. Tämä sairaus on nimeltään parodontiitti eli hampaiden kiinnityskudosten tulehdus.

Lue myös: Käypä hoito – Parodontiitti

Jos hammaskiveä ja bakteereita ei poisteta, ien tulehtuu. Silloin ien on turvonnut, punainen, arka ja vuotaa verta helposti. Suussa on paha maku ja haju. Jos hammaskivelle ei tehdä mitään, bakteerimassa kovettuu, ientasku syvenee, hammas löyhtyy ja kudokset pakenevat bakteerin tieltä. Tässä vaiheessa hammas alkaa usein heilua. Pahimmassa tapauksessa ientasku syvenee, säikeitä alkaa katkeilla ja leukaluu alkaa sulaa.

Kuinka usein hammaskiven poistossa pitäisi käydä?

Hammaskiven poistossa kannattaa käydä yksilöllisin välein, noin 1-2 kertaa vuodessa. Hoidossa kannattaa käydä säännöllisesti, koska tulehdus etenee salakavalasti. Tulehdustila suussa vaikuttaa koko yleisterveyteen. Hammaskivi lisää hoitamattomana muun muassa sydän- ja verisuonisairauksien riskiä.

Kuinka pitkän ajan valitsen?

-60 min, jos tulet ensimmäistä kertaa hammaskiven poistoon, tai viimeisestä kerrasta on yli vuosi.

-45 min, jos käyt hammaskiven poistossa säännöllisesti 1-2 kertaa vuodessa.

Hammaskiven poiston hinnat

-60 min. Hinta 105,00euroa (yksityishammaslääkärin lähetteellä Kela-korvauksen jälkeen 87,00 euroa)

-45 min. Hinta 79,00 euroa (yksityishammaslääkärin lähetteellä Kela-korvauksen jälkeen 67,00 euroa)

VARAA AIKA TÄSTÄ

Hammaskiven poisto ja kevytvalkaisu samalla käynnillä 90 min

Samalla käynnillä poistetaan hammaskivi, tehdään jauhepuhdistus ja kevytvalkaisu. Kevytvalkaisu antaa luonnollisen kirkkaan sävyn nopeasti ja turvallisesti.

Sopii myös hyvin ennen tehovalkaisua tai jos haluat kirkastaa aikaisemmin valkaistut hampaat.

Suuhygienisti varmistaa aina potilaskohtaisesti hoitotuolissa, voiko valkaisun tehdä turvallisesti.

Hammaslääkärin lähetteellä Kela-korvaus hammaskiven poistosta. Hammaskiven poiston ja jauhepuhdistuksen osuuden voit maksaa myös ePassilla (125,00 euroa)

Huom. Ei alle 18-vuotiaille, raskaana oleville, imettäville tai jos hampaiden tai ikenien terveys ei salli valkaisua.

90 min. Hinta 167,00 euroa (yksityishammaslääkärin lähetteellä Kela-korvauksen jälkeen 149,00 euroa. Valkaisun osuudesta (42,00 euroa) ei saa kela-vähennystä).

VARAA AIKA TÄSTÄ

Location Kauppatie 1, 66400 Laihia Phone 050 415 6096 E-mail info@hammassydan.fi Hours Avoinna: ma 8.00-16.00, ti-ke 12.00-20.00, to 9.00-16.00. Kuukauden viimeinen lauantai: 9.00-15.00.
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close