Hammashoitoa pelkäävän potilaan hoito

Hammashoitopelko on yleistä. Tutkimusten mukaan joka kolmas kertoo pelkäävänsä hammaslääkäriä. Usein kyseessä on kontrollin menettämisen pelko. Siihen on kuitenkin olemassa paljon lievittäviä keinoja, jotka ovat apuna pelon poistamisessa.

Periaatteemme

Periaatteenamme on, että asiakkaan sietokykyä ei koskaan ylitetä. Kenenkään ei tarvitse yrittää enempää kuin mihin pystyy. Asiakas voi koko hoidon ajan vaikuttaa tilanteeseen ja pitää halutessaan taukoja. Varaamme hoitoon aina tarpeeksi aikaa. Kun asiakkaan kanssa keskustellaan ja toimitaan kiireettä, se rauhoittaa tilannetta.

Huomioimme hoidossa aina asiakkaan toiveet. Käytämme tarvittaessa pintapuudutetta. Suuhygienisti ei käytä neuloja eikä poraa, joten kynnys tulla hoitoon on matala. Voimme sopia, että hoito voidaan keskeyttää yhdessä sovitusta merkistä milloin tahansa.

Hammashoitopelkoa voidaan lievittää eri keinoilla. Asiakas voi kuunnella hoidon aikana omaa musiikkia kuulokkeistaan. Sen lisäksi hänelle annetaan hengähdystaukoja, jolloin hän saa laittaa suun kiinni ja hengittää rauhallisesti. Suuhygienisti kertoo koko hoidon ajan, mitä suussa tapahtuu ja mitä tulee seuraavaksi. Se lisää hallinnan tunnetta.

Hammashoitopelkoisen kannattaa käydä hammashoidossa säännöllisesti, sillä kun asiaa lykkää, pelko pahenee. Jos suu jätetään hoitamatta, myös ongelmat lisääntyvät. Silloin hoito vaatii useampia käyntikertoja.

varaa rohkeasti aika hammassydämeen!

Usein käynnin jälkeen on hyvä olo, kun on ylittänyt pelkonsa ja tullut hoitoon. Tutustu HammasSydämen palveluihin ja varaa rohkeasti aika!

VARAA AIKA TÄSTÄ

Location Kauppatie 1, 66400 Laihia Phone 050 415 6096 E-mail info@hammassydan.fi Hours Avoinna: ma 8.00-16.00, ti-ke 12.00-20.00, to 9.00-16.00. Kuukauden viimeinen lauantai: 9.00-15.00.
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close